Apolitični

Tri filma su u igri za titulu najboljeg: A Oscara dobiva…

Službenu listu nominiranih za zlatni kipić doznat ćemo 8. veljače, no kladionice su se već zahuktale. Ceremonija je 27. ožujka u Los Angelesu i, prema svemu sudeći, mogla bi to biti zanimljiva večer

U utrci za najbolji film, sudeći prema kritici i kladionicama, u ozbiljnoj igri za glavnu nagradu su tri filma: “Power of the Dog” Jane Campion, u kojem glavnu ulogu ima Benedict Cumberbatch, zatim “West Side Story” Stevena Spielberga te “Belfast” Kennetha Branagha. Kao potencijalna iznenađenja spominju se još “King Richard” s Willom Smithom, “Dune” s Timothéeom Chalametom, kao i komedija “Licorice Pizza”.

Evo nas i kod kategorije “najbolja muška uloga”.

I tu imamo tri izražena favorita za pobjedu, a trenutačno najveće šanse kladionice daju Willu Smithu. Nešto manje izglede imaju Andrew Garfield za ulogu u “Tick, Tick…. Boom” i Benedict Cumberbatch.

Kod žena utrka je još napetija te će kategorija “najbolja glumica” biti neizvjesna do samoga kraja.

Ovisi koga pitate, sedam dama ima realne šanse za Oscara ove godine. Najveća favoritkinja je Nicole Kidman (“Being the Ricardos”), za leđima joj puše Kristen Stewart (“Spencer”), zatim Olivia Colman (“The Last Daughter”), potom Jessica Chastain (“The Eyes of Tammy Faye”), a tu su i Lady GaGa (“House of Gucci”), Rachel Zegler (“West Side Story”) i Jennifer Hudson (“Respect”). Inače, dugo je kao glavna favoritkinja slovila Stewart, ali prošlog mjeseca kladionice su joj počele okretati leđa… Sve više vjeruju kako “veteranka” Kidman odlazi kući s nagradom.

Cijeli članak i detaljnije o nominacijama možete pročitati na: 24sata.hr