Apolitični

TRI FILMA O GLAZBENIM LEGENDAMA KOJA JEDVA ČEKAMO POGLEDATI

Za ljubitelje dobrog filma i dobre glazbe nema bolje stvari nego kad se to dvoje objedini pa nas uistinu vesele najave poput ovih. Uskoro ćemo moći doznati više o glazbenim legendama koje su nas fascinirale glazbom, ali i pikanterijama iz privatnog života.

Kako smo nedavno najavili, u kina te na VOD 25. studenog stiže “Stardust”, film o Davidu Bowieu s Johnnyjem Flynnom u glavnoj ulozi. Film se fokusira na američku turneju iz 1971. godine i ono što je dovelo do toga da je Bowie izumio lik Ziggyja Stardusta. 

Oskarom nagrađivani redatelj Todd Haynes snima dokumentarni film o kultnoj avangardnoj grupiThe Velvet Underground.  Najavljeno je to, doduše, još 2017., no projekt je malo zapeo. Sada su konačno objavljeni detalji o filmu, kratko i jasno naslovljenom “The Velvet Underground”, pa se ima smisla nadati da se stvari ipak kreću.

U prosincu bi na Netflix trebao doći film o legendarnoj Ma Rainey, jednoj od najranijih afroameričkih profesionalnih blues pjevačica i jednoj od prvih čiji je glas snimljen na ploču. Nazivali su je Majkom bluesa, a bila je poznata po svojim moćnim vokalnim sposobnostima, energičnoj dispoziciji, veličanstvenom fraziranju i osobitom, vrlo emotivnom stilu pjevanja.
Film bi trebao biti objavljen 18. prosinca u izdanju Netflixa.

Cijeli članak možete pročitati na: stil.slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay