Apolitični

Trend u interijerima 2015. godine

 

Zaželjeli ste se promjena u svom domu? Premda je jasno da će svatko svoj urediti po vlastitom ukusu, možda ćete razmisliti i o tome da prihvatite neki od trendova za ovu godinu. Baš kao i u modi i u svijetu dizajna interijera svaka sezona donosi neke svoje hit-komade, boje, tkanine i uzorke. U nastavku možete pročitati što ostaje „in”, što se vraća, a što je novo u ovoj godini.
Kad su materijali u pitanju – drvo, kamen, staklo, koža i metal i dalje nastavljaju svoju vladavinu, stoga se ne bojte iskoristiti ih i u vidumanjih detalja kao što su posude za cvijeće, kuhinjske ručice… Prirodni elementi i boje daju ekološki pristup dizajnu, a kombinacija tekstura iznenađujuće, otmjeni izgled. Izgled interijera će osobito podignuti rustikalno drvo te prirodno i svijetlo u kombinaciji s metalom u okvirima stolaca, sofa, kreveta… Najelegantniji trend uz metalne detalje ove godine je svakako bijeli mramor, a sve skupa naviješta sve veću ekološku osviještenost i trend povratka prirode u interijere.
Uzmite u obzir da je recikliranje „in” – osvježavanje rabljenog namještaja pomoću raznih tehnika jedan je od odličnih načina da svom prostoru date osobnost i unikatan izgled. Ukoliko posjedujete neke stare komade namještaja, ne žurite riješiti ih se, već ih povežite s nekim novijima i vaš interijer će dobiti svježiji izgled, a u isto vrijeme biti u trendu. Retro stil interpretiran na moderan način uključuje zidove s efektom školske ploče na kojima si ukućani mogu ostavljati poruke, te inspirativne tekstove na zidovima, crno-bijele printeve… Dodate li još prirodne ukrase, mnogo biljka, organske oblike i meke linije, dobit ćete ugodnu atmosferu doma.
Što se tiče boja zidova, bijela je vječni hit i vjerojatno će se većina ljudi odlučiti upravo na nju, no nećete pogriješiti ni ako se odlučite za ugodne prirodne i pastelne boje koje se odlično slažu s različitim nijansama sive, crnom ili pak kremastim bijelim tonovima. Ova godina je godina kontrasta! Ukoliko se osjećate odvažnim, pokušajte koristiti boje poput gorušice, petroleja, sve varijante ljubičaste te intenzivno plavu ili ružičastu.
Kako se na kraju ipak sve svodi na to da vaš dom jest i treba biti odraz vas, kakav god trend bio, najbitnije je prilagoditi ga vlastitim željama i ukusu. Sretno!

 

 

Više u kategoriji: arhitektura

M. Konstantinović, mag. ing. arh.