Apolitični

Trend plaćanja kriptovalutama u Hrvatskoj u padu, no interes i dalje postoji

Proteklih su godina brojne trgovine i druga prodajna mjesta u Hrvatskoj pratili trendove svjetskih tržišta i uvodili plaćanje kriptovalutama. No postavlja se pitanje, koliko se u Hrvatskoj uistinu plaća kriptovalutama za neke najosnovnije usluge i opada li ovaj trend nakon početnog ‘hype-a‘?

‒ Trend plaćanja kriptovalutama u Hrvatskoj trenutno je u padu. Stagnacijom cijena najvećih i najpopularnijih kriptovaluta pada i interes za njih, a posljedično i prometi na burzama kriptovaluta kao i ukupan promet kriptovalutnih plaćanja. Ovakve nas situacije pretjerano ne čude jer smo se za njih adekvatno pripremali prethodnih godina. Nakon snažnog rasta kojeg je globalno kriptotržište doživjelo 2021. godine, pad, a zatim stagnacija cijena kriptovaluta i trenda plaćanja njima i nisu toliko neočekivani ‒ tvrde iz Electrocoina.

Danas se kriptovalutama može plaćati uistinu mnogo toga, od novina na kisocima i artikala u dućanima do automobila i osiguranja za njih, nekretnina, goriva na benzinskim crpkama do gradskih pristojbi u gradovima kao što su Sveta Nedjelja, Cres i Makarska, što su potvrdili iz Electrocoina gdje tvrde da imaju izvjestan broj stalnih klijenata koji i dalje, unatoč općem padu, održavaju pozitivan trend kriptoplaćanja u 2023. godini baš kao i u protekle dvije godine.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay