Apolitični

Treće izdanje Dječjeg festivala crtanih filmova

Povodom Međunarodnog tjedna djeteta, za sve mališane i njihove roditelje stiže sretna vijest jer Cinestar i ove godine organizira Dječji festival crtanih filmova. Treće po redu izdanje festivala trajat će četiri dana, a održat će se od 6. do 9. listopada.

Nakon prošlogodišnjeg izdanja koje je oborilo sve rekorde posjećenosti s čak 25 000 posjetitelja, Cinestar i Dječji festival i ove godine spremaju zabavan i veseo program za svu djecu, ali ove godine u pomalo drugačijem konceptu.

U suradnji s partnerom Festivalom o pravima djeteta, Dječji festival ove godine za svu djecu, poglavito onu školske dobi, priprema edukativni program u sklopu kojeg će se prikazivati filmovi na temu „Različitost je dobra”. Edukativni program organiziran je u odgojnim i obrazovnim okvirima s posebnim ciljem širenja svijesti, već od najmlađih nogu, o ljepoti prihvaćanja različitosti. Uz odgojno-obrazovni program, djecu očekuje i natjecateljski dio programa u sklopu kojeg će moći osvojiti besplatnu projekciju za cijeli razred. Iz organizacije Dječjeg festivala vjeruju da će vrijedna nagrada motivirati djecu na igru, ali i potaknuti na kolektivni rad.

Obiteljski dani Dječjeg festivala održat će se u terminima 8. i 9. listopada, a cijene ulaznica moći će se kupiti po promotivnim cijenama. Najmlađe, filmoljupce, naravno, uz kupljenu ulaznicu očekuje i prikladni poklon koji će im gledanje crtanog filma učiniti još uzbudljivijim.

U sklopu Dječjeg festivalu za djecu će biti organizirane i radionice, pa će djeca kako moći sudjelovati u brojnim društvenim događanjima i igrama poput facepaintinga, glitter tatooa, pravljenja torti te drugih zanimljivosti. Dječji festival i Cinestar s ponosom najavljuju da djecu očekuje i posebno iznenađenje, druženje s najdražim crtanim i filmskim junacima te mnoštvo poklona.

Najveće uzbuđenje Festivala jest i njegova novost – Parada, tj. šetnja gradom Zagrebom koju će predvoditi omiljeni likovi iz crtanih filmova. Svi mališani, u pratnji svojih roditelja, pozvani su da maskirani u svog omiljenog filmskog ili crtanog junaka dođu i pridruže se paradi jer im to, osim odlične zabave i druženja, može donijeti i brojne nagrade.

Posjetite Dječji festival sa svojim najmlađim ljubiteljima crtanih filmova te podržite Međunarodni tjedan djeteta uz zabavni Cinestar program crtanih filmova.