Apolitični

Trčali za humanost…

Ove subote (21. 5.) na splitskoj Rivi održala se humanitarna utrka u organizaciji humanitarne udruge Marijini obroci i Volonterskog centra mladih Skac_St pod nazivom „Trčimo za obrok više” na kojoj je sudjelovalo oko 300 sudionika.

 

Cilj Humanitarne organizacije Marijini obroci zajedno s Volonterskim centrom mladih Skac_St je podizanje svijesti o Marijinim obrocima i tako povećati broj djece kojima bi se osiguralo svakodnevni obrok na mjestu obrazovanja.


Sve utrke bile su natjecateljsko-humanitarnog karaktera i podijeljene u četiri kategorije: utrka za djecu na 150 i 300 m, utrka za odrasle na 2,5 km te utrka iznenađenja. Na humanitarnoj utrci  sudjelovali su i članovi KBK KULA iz Sinja (jedini s područja Sinja i Cetinskog kraja), Josip Kelava i Antonio Kulaš koji su ujedno postigli odlične rezultate. Antonio Kulaš je stigao na cilj 17. od 300-ak natjecatelja, a Josip Kelava je tijekom cijele utrke bio među prvih pet, te u konačnici postiže zavidno 2. mjesto i osvaja srebrenu medalju.


– Uvijek se rado odazivamo na humanitarne akcije, što ćemo i ubuduće raditi. Postigli smo odličan rezultat, a pogotovo Josip koji je stigao u cilj drugi, iako nam cilj nije bio natjecanje nego pomoć potrebitima. Jedino mi je žao što se nije uključilo više športskih klubova u cijelu akciju, ali nadamo se da ipak s vremenom hoće. – kazao nam je Kulaš.
Čestitamo organizatorima na ovom korisnom športsko-humanitarnom događaju koji je još jednom pokazao da ima dobrih ljudi velikog srca koji se uključuju kada je potrebno pomoći drugima.

Foto: A. Kulaš