Apolitični

Traže se najbolji “bijeli hakeri” koji će NATO-u uzeti 100 tisuća kuna

Maturantima, studentima i ICT profesionalcima sudjelovanje u natjecanju iz područja kibernetičke sigurnosti omogućuje osvajanje vrijednih nagrada u tri kategorije.

Algebra u suradnji s NATO-om i EC-Council organizira natjecanje “bijelih hakera” pod nazivom “Security Day”. 

Radi se o natjecanju koje će se održati 26. studenog na Algebrinom kampusu, a otvoreno je za tri kategorije sudionika – maturante, studente i ICT profesionalce. 

Kako su istaknuli organizatori, uz to što će se pobjednici moći hvaliti svojim uspjehom, biti će nagrađeni i novčanim nagradama koje ukupno iznose više od 100 tisuća kuna.  

Samo natjecanje održat će se prema CTF (Capture The Flag) principu. Pred natjecateljima u svakoj kategoriji bit će različiti zadatci prilagođeni njihovoj razini znanja.

O važnosti kibernetičke sigurnosti govori i činjenica da u ovom području u Europskoj uniji trenutno posluje od 60.000 poduzeća i više od 660 centara stručnosti, a vrijednost ovog tržišta u EU procjenjuje se na više od 130 milijardi eura s godišnjom stopom rasta od 17 posto. Pritom je posebice alarmantan podatak da će u iduće dvije godine u svijetu nedostajati više od 3,5 milijuna stručnjaka za kibernetičku sigurnost.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr