Apolitični

Tradicionalna izložba HPD-a Mosor u Fotoklubu Split

Devetog studenog u Fotoklubu Split u Marmontovoj ulici svečano je otvorena izložba planinarskih fotografija HPD-a Mosor pod nazivom „Tradicionalna izložba”. Izložba je otvorena u suradnji s Fotoklubom Split, a moći će se razgledati do 22. studenoga.

Već dugi niz godina HPD Mosor okuplja fotografe i njihove fotografske uratke iz planinarskog djelokruga te se na amaterski način spaja fotografska umjetnost i ljubav prema prirodi.

Ovogodišnje izdanje izložbe HPD-a Mosor, jednostavno je nazvano „Tradicionalna izložba”, a fotografije su podijeljene u četiri kategorije: Blenda 22, Oku lijepo, Planina i mi te kategorija Speleologija.

Sve prisutne na otvorenju pozdravio je predsjednik splitskog Fotokluba Feđa Klarić, a pridružili su mu se Marin Dužević i Nenad Šaljić koji su pripremili izložbu te u velikoj konkurenciji odabrali najbolje fotografije.

Feđa Klarić kratko se obratio okupljenoj publici i predstavio goste Fotokluba: Posebno se zahvaljujem Nenadu Šaljiću i Marinu Duževiću koji su za ovu izložbu izdvojili puno truda i znanja. Kada pogledate fotografije shvatit ćete i da oni dobro znaju što rade prema onome što su odabrali. Ovo je prvi korak da još jednom čestitamo našim prijateljima iz Gorske službe spašavanja na jubilarnoj šezdesetoj godišnjici aktivnog ljudskog i plemenitog djelovanja.

Marin Dužević sve prisutne je kratko upoznao s načinom na koji je nastala izložba nakon čega je uslijedilo uručenje nagrada i priznanja fotografima.

Pozdravljam vas sve u ime planinarskog društva Mosor. Ove godine naša godišnja izložba nosi jednostavan naziv Tradicionalna. Moram napomenuti da je ove godine bio i jako lijep odaziv fotografa sa svojim radovima. Zaprimili smo preko 800 fotografija, od oko 80 različitih autora iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Predsjednik žirija Nenad Šaljić zahvalio se Fotoklubu na ukazanom povjerenju te dugogodišnjoj uspješnoj suradnji nakon čega je Feđa Klarić napomenuo da će već u prvim minutama sljedeće godine, dakle 1. siječnja 2017. godine, biti otvorena upravo Šaljićeva izložba fotografija s tematikom brodova.

Marin Dužević, u ime Fotokluba i HPD-a Mosor udijelio je nagrade i priznanja za fotografije u različitim kategorijama nakon čega je izložba bila i svečano otvorena. Ponovimo, tradicionalne planinarske fotografije u Fotoklubu Split moći će se pogledati do 22. studenoga.