Apolitični

Tradicionalna Dalmacija u Pakovom Selu

Tradicionalna Dalmacija u Pakovom Selu

Upoznajte dalmatinsku kulturu i običaje…nezaboravno i cjeloživotno iskustvo!
Otkrijte zašto je ETNOLAND Dalmati proglašen najboljom turističkom zanimljivosti/ponudom u kontinentalnoj Hrvatskoj u 2012. godini!


Ova priča započinje našim putovanjem prema Dalmatinskoj zagori, točnije prema Pakovu Selu. Ovdje je vrijeme jednostavno stalo, pa se čak i sadržajno vratilo nekoliko stotina godina unatrag pokazujući kako se nekad živjelo, u kakvim uvjetima i s kojom ljubavlju. Tradicionalna domaća hrana, običaji sa sela i zagore, kulturna baština i običaji pjevanja i druženja, kameni suhozidi očekuju sve one koji posjete ovu malu „utvrdu“ prošlosti koja postojeći prkosi i čuva baštinu od zaborava.

To nam je i riječju i slikom potvrdio Joško Lokas koji se nakon višegodišnjeg življenja u inozemstvu vratio u svoj dalmatinski krš (Pakovo Selo) i izgradio ETNOLAND Dalmati, te tako ostvario veliku želju svojih roditelja, obitelji. Karakteristično je za ovu kameno povijesnu igru da vam on (Joško) osobno zaželi toplu i ugodnu dobrodošlicu prije nego vas provede kroz selo, prolazeći pokraj kamenih suhozida, razgledavajući kamene nastambe, u kojima se život odvijao kroz povijest. Joško vam na jedinstven i sebi svojstven način ispričava priču svojih predaka i bogatstva svoje povijesti.

Šetajući kamenim kućama, prepoznajemo stare predmete i oruđe, divimo se našim starima kako su vodili svoja domaćinstva. Odlaskom u Pakovo Selo (Aplolitični portal) je za vas doživio tradicionalnu Dalmaciju. Pogledajmo!