Apolitični

Tradicionalna 14. Biciklijada u subotu 4. lipnja

Uz blagodat lijepog i sunčanog vremena (ako bude) Makarani i svi ljubitelji vožnje bicikla mogu uživati ovog vikenda u najavljenoj biciklijadi.

 

Idemo redom, domaćini su Savjetovalište Lanterna i Biciklistički klub Makarska 4. lipnja na gradskoj rivi najavljuju 14. po redu Biciklijadu,najveću manifestaciju ove vrste u Hrvatskoj. Pokrovitelji su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Manifestacija koja svake godine okuplja velik broj mladih i starijih sudionika startat će u 10 sati ispred zgrade Grada, gdje će natjecatelji od 9 sati moći preuzeti brojeve i majice. Organizatori posebno apeliraju na vozače bicikala da ne zaborave ponijeti zaštitne kacige koje će nositi za vrijeme utrke. Nakon tri odvožena kruga zakazanom trasom, ispred zgrade Grada za sve sudionike započet će zabavni dio programa kojeg će voditi Joško Marče. Večer prije utrke, kada će se održati radionica servisiranja bicikli, predviđen je nastup Frane Granića koji će se predstaviti izvođenjem akrobacija na BMX-u, te koncert Dragane Čović.


Inače, zbog održavanja Biciklijade bit će zatvoren promet Gradskom rivom (od Mercesa) od 7 do 12.30 sati zbog čega se mole građani da na vrijeme izmjeste svoje automobile jer će u protivnom to učiniti nadležna služba o njihovom trošku.
Od 10 do 10.30 sati bit će u potpunosti onemogućen promet središtem grada jer će osim gradske rive i ulica koje čine trasu utrke ( križanje ulica Franjevački put i Stjepana Ivičevića, Ulicu don Mihovila Pavlinovića, Ante Starčevića do izlaska s autobusnog kolodvora (kružni tok), zatim Ulicu kralja Zvonimira (kraj Tommyja do rive) za promet biti zatvorene i sve poprečne ulice koje imaju izlaz na Franjevački put, te ulice – Stjepana Ivičevića, Don Mihovila Pavlinovića, Ante Starčevića i Kralja Zvonimira.
Grad Makarska ovim putem moli sve građane grada Makarske za strpljenje i pažnju u prometu kako bi osigurali nesmetano odvijanje manifestacije.
Sretno van na biciklijadi u gradu podno Biokova.
Izvor i foto: makarska-post.com