Apolitični

Toyota u Europi pokreće inicijativu za korištenje vodika kao izvora energije

Toyota u kratkom vremenu očekuje deseterostruki rast obujma poslovanja s vodikovim gorivnim člancima, a s partnerima u Europi radit će na promoviranju te tehnologije i njezine široke primjene

Toyota je ovoga tjedna objavila kako osniva novu europsku Poslovnu grupu za gorivne članke kroz koju će promovirati korištenje ove tehnologije, ali i poticati partnere na tom području na daljnji razvoj kako bi se povećala praktičnost vodikovih tehnologija te kako bi se smanjili troškovi iskorištavanja vodika kao energenta.

Potencijal vodika, koji bi trebao pomoći u ostvarenju društva s nultom emisijom, budi rastuće zanimanje i ulaganja širom svijeta, pri čemu tvrtke i potrošači podjednako postaju sve svjesniji pogodnosti koje vodik može donijeti. Kako bi maksimalno iskoristili prilike koje vodik pruža u Europi, Toyota Motor Europe (TME) je osnovala tematsku Poslovnu grupu.

Širenje dostupnosti vodika kao energenta

Zadatak ovog tijela, sa sjedištem u Bruxellesu, jest jačanje poslovanja s vodikom i pružanje podrške njegovom uvođenju u mobilnosti i druga polja, čineći ga dostupnim novim partnerima.

Govoreći na Toyotinom Kenshiki forumu prošli tjedan, Thiebault Paquet, Direktor poslovne grupe za gorivne članke je rekao: ”Prednosti vodika su jasne. Zato očekujemo da će naša globalna prodaja sustava gorivnih članaka rasti deseterostruko u kratkom roku, te smo značajno povećali naše proizvodne kapacitete. 

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay