Apolitični

Toyota položila kamen temeljac za prvi grad budućnosti

Toyota i njihova tvrtka Woven Planet, koja se bavi nizom projekata za razvoj mobilnosti utemeljenih na softveru, održali su svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju grada budućnosti.

Woven City (Pleteni grad) izniknut će na starom skladištu automobila uz nekadašnji proizvodni pogon Higashi-Fuji u Japanu.

Grad će funkcionirati poput velikog laboratorija za ispitivanje tehnologija. Dostava će biti automatizirana, senzori će upravljati svime, od prometa, preko odvoza otpada do podsjećanja stanovnika da, primjerice, moraju posjetiti liječnika.

Woven City će imati tri vrste ulica međusobno isprepletenih na tlu, jednu samo za automatiziranu vožnju, jednu za pješake, te jednu za pješake u vozilima za osobnu mobilnost. Bit će i jedna podzemna cesta za prijevoz roba.

Ova zajednica će krenuti s otprilike 360 stanovnika, uglavnom starijih osoba, obitelji s malom djecom, i izumitelja, te će vremenom narasti na preko 2.000 stanovnika, uključujući zaposlenike Toyote. Infrastruktura Woven Cityja ima za cilj stvoriti okoliš u kojem pravovremeno nastaju izumi koji imaju potencijala rješavati društvene probleme.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay