Apolitični

Totalni clash supkultura: Sajam alternativnih proizvoda hrvatskih obrtnika nudi čak i proste vezove!

Sajam supkultura peti put okupit će profesionalce raznih grana koji će u prvom ovogodišnjem izdanju predstaviti svoje alternativne proizvode. Nakon tromjesečnog odmora, opet imate priliku razgledati sve izlagače 16. ožujka od 14 do 21 sati, uz alt glazbu u zagrebačkom Spunku (ulaz je besplatan).

A što se uopće može pronaći na Sajmu supkultura? Iako alternativa u Hrvatskoj možda ne cvjeta – zatvaraju se klubovi i kultna mjesta ili pak vode vječite borbe za održavanje, a društvo je još uvijek većinski konzervativno – zna se da alternativaca u Hrvatskoj ima, bili to “jabučari” ili oni koji nove bendove otkrivaju na TikToku. To je i potvrdila brojnost te različitost publike na sajmovima tijekom prošle godine.

A ponuda obrtnika na sajmovima zbilja je osebujna. Prosti vezovi i naušnice, dekori floralnih lubanja, fetish streetwear majice, novčanici u obliku čudovišta, kožnati i baršunasti chokeri, harnessi za biljke, dodaci za kućne ljubimce sa šišmišima, facehugger maske, punk torbe, emo kape i gotičke hoodice samo su dio ponude koja se dosad našla na sajmovima, a sve navedeno itekako dokazuje različitost proizvoda i stilova. Uz to, apsolutno svi proizvodi su dizajn i rad hrvatskih obrtnika.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Andrea Piacquadio