Apolitični

Top 5 električnih automobila – koji je vaš favorit?

Tijekom prvih devet mjeseci 2023. godine stigli smo do 1278 registracija električnih automobila. Riječ je o 55 modela od 28 različitih marki

Tesla Model Y – 187 primjeraka

Nema sumnje kako je Tesla napravila odličan posao s Modelom 3, koji je još više došao do izražaja kada je na scenu stupila i SUV verzija – Model Y. Danas je u Hrvatskoj Model Y najtraženiji električni automobil. Tijekom prvih devet mjeseci upisao je 187 registracija. 

Renault Twingo E-Tech Electric – 126 primjeraka

Do početka listopada, Renault Twingo imao je 126 registracija. Njegova najbolja godina na domaćem tržištu bila je 2021. kada je imao rezultat od odličnih 444 registracija.

Dacia Spring – 115 primjeraka

Nema sumnje kako su poticaji iznimno popularnom učinili i Daciu Spring. Dacia Spring starta na 23.700 eura i najpovoljniji je električni automobil na hrvatskom tržištu. 

Tesla Model 3 – 106 primjeraka

Prije nešto više od mjesec dana iz Tesle su objavili kako su pripremili dorađeno izdanje Modela 3. Kao i Model Y i ovaj je model početkom proljeća prošao snižavanje cijena.

Škoda Enyaq iV – 87 primjeraka

Ove godine sve viđeniji model je Enyaq iV. Dostupan je u osnovnom izdanju, ali i onom sa sportskim detaljima koji u imenu ima dodatak Sportline. Također, dostupna je i Coupe verzija.

Cijeli članak možete pročitati na: autonet.hr

Foto: Pixabay