Apolitični

[VIDEO] Ivan Vukadin razvija kraljevski Tomislavgrad (2. dio)

Duvno ili Tomislavgrad, priču o ovom kraljevskom gradu nastavljamo kroz prizmu kulturnih, športskih i vjerskih zbivanja koje općina temeljito podržava, prvenstveno na jačanju športskog i zdravijeg života, ali i o očuvanju kulturne baštine ovog kraljevskog kraja, potvrđuje nam načelnik Ivan Vukadin.

Podsjetimo se ukratko, nekada je duvanjski kraj bio jedan od glavnih opskrbljivača dalmatinsko-hercegovačkih krajeva stočnim proizvodima, pa je vrijedila uzrečica: „Duvno zlatno guvno”. To je bilo bogatstvo Duvnjaka još od ilirskog vremena. Danas većina Duvnjaka živi od rada po zapadnim zemljama ili po susjednoj Hrvatskoj, gdje su mnogi pronašli svoj drugi dom, što se negativno odražava i na demografsku sliku depopulacijske općine Tomislavgrad.

Ivan Vukadin razvija kraljevski Tomislavgrad

O tome je načelnik govorio u prvom dijelu reportaže s tim da su industrijski pogoni i drugi izvori prihoda tek u procesu nastajanja, međutim, kako Tomislavgrad kao i cijela Bosna i Hercegovina prolaze kroz težak period tranzicije, pospješene još i općom recesijom, to je i ovaj proces veoma mučan i spor, a posebnim programima u suradnji s hrvatskim gradovima prema europskim fondovima, rezultati bi mogli u skorijoj budućnosti biti povoljniji.