Apolitični

Tokio ne odustaje: Bit će to najinovativnije Igre svih vremena, a o otkazivanju uopće ne razmišljamo

– Olimpijske igre u Tokiju bit će najinovativnije svih vremena, a o otkazivanju zbog koronavirusa uopće ne razmišljamo – poručuju organizatori u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Pandemija koronavirusa zabrinula je svijet, tako i sport. Događaji se otkazuju ili u najbolju ruku odgađaju, sve je pod znakom pitanja, pa tako i nogometni Euro, a čak i Olimpijske igre. No organizatori, koji su odgovorili na naša pitanja poslana mailom, uvjeravaju da odgode neće biti i da će se Igre u Tokiju održati prema planu i programu, dakle od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine.

 Organizacijski je odbor pripremio detaljne protumjere ciljane za tri grupe ljudi: navijače, našu radnu snagu i sportaše. Cilj je pripremiti okolinu, ali i objekte, tako da sve tri grupe budu rashlađene i hidrirane. Tražit ćemo mišljenja stručnjaka po pitanju rizika toplotnog udara i prikladne protumjere, podijelit ćemo lako shvatljive informacije s gledateljima prije nego natjecanja započnu kako bismo im pomogli da se zaštite.

Bit će tu još mjera. Konkretno:

– Stvorit ćemo što više hlada, pripremit ćemo velike ventilatore i prostorije za odmor za ljude koji se ne budu osjećali najbolje. Prodavat ćemo pića unutar objekata, a razmišljamo i o tome da dozvolimo gledateljima unošenje boca s vodom na natjecanja. Osigurat ćemo ranu detekciju bilo kakvih bolesti vezanih za vrućinu i spriječiti njihovo pogoršanje. Imat ćemo ljude u patroli, instalirat ćemo stanice za prvu pomoć i bilo koje osobe koje budu osjećale teškoće bit će prevezene u lokalnu bolnicu ako treba. Nakon završetka natjecanja otpratit ćemo gledatelje do izlaza i podsjetiti ih da nose kape i piju puno tekućine.

Samouvjereno nam kažu kako će Olimpijske igre u Tokiju biti kao ni jedne prije njih.

– Ovo će biti najinovativnije Igre u povijesti!

Još prošle godine najavili smo pokretanje „Robot projekta”, jednog od mnogih programa kojima je cilj da natjecanje bude najinovativnije ikada i da posjetitelji dobiju iskustvo koje će zauvijek pamtiti.

Dakle, u Tokiju će nam pomagati i – roboti. 

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay