Apolitični

To se čekalo! Stiže električni VW ID. LIFE za narod po cijeni od oko 150.000 kuna

Zahvaljujući elektromotoru snage 172 kW ID. LIFE ostvarit će ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,9 sekundi

Strategijom “Accelerate” marka Volkswagen dodatno ubrzava svoju ofenzivu elektrifikacije te održivu mobilnost čini dostupnom još većem broju ljudi. Već će 2025., dakle 2 godine ranije od planiranog, na tržište dolazi novi model iz obitelji ID. iz segmenta kompaktnih vozila. Osnovna cijena iznosit će otprilike 20 .000 eura.

Prvi uvid u takvo vozilo pruža studija ID. LIFE koja je predstavljena danas na Međunarodnom salonu automobila IAA MOBILITY 2021. u Münchenu. Vizija o potpuno električnom malom vozilu za urbani prostor u središte pažnje stavlja čovjeka i zajedničke doživljaje. 

Model ID. LIFE pouzdan je suputnik za razne digitalne doživljaje. Tako ćete ga u tren oka moći pretvoriti npr. u kino ili gaming lounge. Igraća konzola i projektor dio su serijske opreme. Kao ekran služi projekcijsko platno koje se u slučaju potrebe može izvući iz instrumentne ploče.

Dodatni uređaji mogu se individualno priključiti, a napajaju se preko 230-V/16-A priključka u unutrašnjosti. Koncept sjedala izveden je izuzetno fleksibilno kako bi ovo vozilo bilo odgovarajući suputnik za sve životne situacije.

Tako se prednja klupa može potpuno preklopiti. A zajedno sa stražnjom, također preklopivom klupom moguće su brojne druge varijante: od izvedbe stolica za kino preko kreveta približne dužine dva metra pa sve do varijante za prijevoz tereta s maksimalno iskoristivim prtljažnikom.

Ostale fotografije i cijeli članak možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay