Apolitični

TKO SU GLAZBENICI S NAJVIŠE PRODANIH ULAZNICA U REKORDNOJ KONCERTNOJ GODINI U HRVATSKOJ?

Domaći glazbenik s najviše prodanih ulaznica u 2023. godini je Zlatan Stipišić Gibonni, pokazali su podaci službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, objavljeni uz nagradu Cesarica.

Služba tim povodom, drugu godinu zaredom, objavljuje hrvatske, regionalne i inozemne glazbenike te festivale s najviše prodanih ulaznica u Hrvatskoj za prethodnu godinu.

Na drugom mjestu domaćih glazbenika nalazi se Gibonnijeva sugrađanka Doris Dragović, a uspjeh splitsko-mediteranskog popa na trećem mjestu zaključuje grupa Dalmatino. Na četvrtom mjestu po broju prodanih ulaznica nalazi se Prljavo kazalište, a na petom mjestu su Goran Bare & Majke čija je uspješna godina kulminirala prosinačkim koncertom u zagrebačkoj Areni.

Posebno je zanimljiv rezultat prodaje ulaznice za koncerte regionalnih glazbenika: na prvom je mjestu već desetljećima omiljeni bosansko-hercegovački kantautor Dino Merlin, iako je najviše medijske pažnje izazvala Aleksandra Prijović koja je s 5 zagrebačkih Arena na kraju ipak na drugom mjestu po broju prodanih ulaznica:

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Image by Gigxels .com from Pixabay