Apolitični

Tko se sjeća franja još?

Frenja, franja i kliker samo su neki od naziva starih, pa i zaboravljenih kuglica s kojima su se djeca nekada igrala i zabavljala u slobodno vrijeme u vremenima kada nije bilo telefona, tableta, mobitela i internetskog prijenosa podataka. S ciljem oživljavanja igre koja je trenutno živa još samo u svijesti pojedinaca zrelijih generacija udruga Babura iz Zadra organizira FrenjaFest 2015. – Festival frenja, ljubavi i glazbe!

Ovo je uistinu jedinstvena manifestacija koja će 18. – 20. rujna 2015. okupiti frenjostalgičare na velikom turniru i naposljetku iskristalizirati najboljeg igrača frenja zadarskog kraja. Okupljanje će biti zanimljivo i zbog niza bendova i DJ-eva koji će glazbenim programom atmosferu festivala držati vrućom do kasnih noćnih sati na zelenoj površini rive nasuprot O. Š. Petar Preradović.
Osim oživljavanja igre cilj festivala je zainteresirati i naučiti mlađe generacije pravila igre koja isključuje ekrane i zatvorene prostore, a i izvrsna je prilika da se bar putem igre prisjetimo vremena u kojima tehnologija nije igrala glavnu ulogu. Dođite i vi do Zadra i sudjelujte u gađanju frenja!

Program:
PETAK, 18. rujna
16:00 Akreditiranje igrača, uigravanje
17:00 Natjecanje u preciznosti
22:00 Boca sound system

SUBOTA, 19. rujna
16:00 Biranje skupina i početak turnira
22:00 Nastup rock benda Lent (Primošten)

NEDJELJA, 20. rujna
17: 00 Polufinale
Beatbox hero: Sandro XZY (Sl. Brod)
19:00 Finale
20:30 Dodjela nagrada
21:00 Nastup blues benda Jeremija & Prokletnici
(Sv. Filip & Jakov)
Zadar vas zove.
Više u kategoriji: Hobi; Život
Foto i info: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.