Apolitični

Tko je Jon Batiste? Glazbenik s najviše nominacija za Grammy!

U godini ispunjenoj albumima velikih zvijezda i miljenika Grammyja, poput Kanyea Westa, Taylor Swift i Kacey Musgraves, mnoge je iznenadilo ime Jona Batistea, jazz pijanista koji je osvojio najviše nominacija za prestižnu glazbenu nagradu. To ne čudi ako niste dio televizijske publike koja provodi noći uz ‘The Late Show with Stephen Colbert’ ili one publike koja poklanja pažnju manje zvučnim kategorijama na dodjelama Oscara. Međutim iznenađeni nisu sudionici pokreta Black Lives Matter, a nećete biti ni vi kad preslušate Batisteov album ‘We Are’

Za ovaj je album Jon Batiste dobio osam nominacija, uključujući one za najbolji album i najbolju snimku godine, dok je preostale nominacije zaslužio svojim radom na Pixarovu filmu ‘Soul’, koji mu je ranije ove godine donio Oscara za najbolju originalnu glazbu, a ranije je za nju osvojio i Zlatni globus.

U 15-ak godina koje su prethodile albumu ‘We Are’ Batiste je objavio sedam studijskih albuma, četiri live albuma, četiri EP-a i filmski soundtrack. Za albume ‘Meditations’ iz svibnja 2020. i ‘Chronology of a Dream: Live at the Village Vanguard’ iz siječnja 2020. već je bio nominiran za nagradu Grammy, a s 34 godine već je dobio nagradu za životno djelo American Jazz Museuma i Harry Chapin Ascap Humanitarian Award.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Youtube Screenshot