Apolitični

Tjelovježba na Zapadnoj obali

Ovo će vam na dobro doći kao tjelovježba na Zapadnoj obali. Naime od ponedjeljka 18. srpnja, na splitskoj šetnici Zapadna obala moći ćete isprobati svoje fizičke mogućnosti i odraditi neplanski trening.
Naime, solinska udruga Street workout 14. srpnja postavila je sprave za vježbanje koje će biti na raspolaganju svim zainteresiranim stanovnicima grada Splita, ali i onima koji budu u posjetu gradu.
Zdrav način života kao produkt konzumacije zdrave hrane i kontinuirane tjelovježbe sve se više proteže kroz našu svakodnevnicu i živote. Različiti tipovi treninga i tjelovježbi sve su dostupniji na našim prostorima te svojim metodama i kombinacijama zdravog i oku ugodnog duha i tijela intenzivnije privlače ljude i zadržavaju njihove interese. Jedan od takvih oblika tjelovježbe je upravo i Street workout.

Tjelovježba na Zapadnoj obali

Street wourkout relativno je nov termin u sportskom kontekstu, a odnosi se na kombinaciju gimnastike i vježbi snage tijela. Sama riječ u nazivu pretendira na to da se vježbe izvode na ulici. Korijeni ovog tipa vježbanja sežu s američkih ulica i ghettoa, a na prostorima Hrvatske street workout postaje sve popularniji te se može pohvaliti s velikim brojem zainteresiranih i upornih vježbača.


Zapadna riva, jedno od omiljenih mjesta okupljanja, prešetavanja i ispijanja dugih kava Splićana, ali i stranih gostiju, sada je dobila novo lice i poslala pozivnicu svim zainteresiranim za jedan novi vid rekreacije na otvorenom.
Prekrasan vanjski prostor ispunjen bogatom hortikulturom dalmatinskog podneblja, biciklističkom stazom, bazenom, dvjema fontanama, suvremeno dizajniranim urbanim opremama s klupicama i ležaljkama od tikovine te tri moderno osmišljena i uređena ugostiteljska objekta sada je bogatiji za jedan potpuno novi način provođenja vremena na otvorenom.
Iz solinske udruge navode da cilj njihovog projekta nije isključivo promicanje uličnog vježbanja već i zdravijeg načina života.
Svi zainteresirani su pozvani da u atmosferi mora i sunca isprobaju postavljene sprave, upoznaju se s ovim tipom rekreacije, a u budućnosti, ovisno o napredku, da se i prijave na sportska natjecanja i pokažu koje su njihove mogućnosti koje su se razvile potaknute upravo ovakvim projektima.