Apolitični

Tjedan obilježavanja dana grada i zaštitnika sv. Ivana

Već tradicionalno Muzej grada Trogira, u ulozi suorganizatora događanja, sudjeluje u proslavi Dana grada Trogira i blagdana sv. Ivana Trogirskog. Tako će se sljedeći tjedan, u prvom od događanja u Muzeju grada Trogira, u okviru Stivanje 2015., biti predstavljanje notnog albuma s popratnim CD-om „Skladbe za klavir” Marina Limića u izdanju Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Predstavljanje će se održati u Galeriji Cate Dujšin Ribar u ponedjeljak, 9. studenog, u 19:00 sati. U ulozi predstavljača naći će se glavni urednik – fra Gabrijel Hrvatin Jurišić.
Tradicionalna izložba dječjih radova polaznika Dječjih vrtića Trogir u povodu Dana grada, ali i Dana Dječjih vrtića Trogir, otvorit će se u utorak, 10. studenog 2015. godine u 19:00 sati u atriju Muzeja grada Trogira. Koja su nam mala umjetnička djela kreativne dječje ruke izradile ove godine, moći ćete razgledati do 14. studenog 2015. – ujutro od 9:00 do 12:00 te poslijepodne od 17:00 do 20:00 sati.

 

U srijedu, 11. studenog, s početkom u 18:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se koncert profesora Glazbene škole „Josip Hatze” – područnog odjela „Melita Lorković”.
Treću godinu za redom u organizaciji Muzeja grada Trogira i Grada Trogira, u Gradskoj vijećnici održat će se kviz znanja iz povijesti posvećen sv. Ivanu Trogirskom i dobu u kojemu je živio. U kvizu će sudjelovati dvije grupe učenika Srednje škole Ivana Lucića. Tko će u borbi znanjem pobijediti i osvojiti glavnu nagradu odlučit će tročlani žiri u sastavu: dr. sc. Fani Celio Cega, ravnateljica Muzeja grada Trogira, g. Radovan Slade Šilović, zamjenik gradonačelnika Grada Trogira te don Vinko Sanader, dekan Trogirskog dekanata.
Dođite bodriti mlade povjesničare (a uz to saznati i brojne zanimljivosti o Trogiru u 12. stoljeću!) u petak, 13. studenog 2015. u 17:00 sati.
Od događanja izdvajamo i predstave Dječjih vrtića Trogir koje će se održati 9., 10. i 11. studenog u Kneževom dvoru (istok) s početkom u 17:00 sati; koncert polaznika glazbene radionice Ratka Bartulovića koji će se održati u Kneževom dvoru (istok) u utorak 10. studenog u 19:30; od 11. do 13. studenog u katedrali sv. Lovre održat će se Trodnevnica sv. Ivanu Trogirskom; 11. studenog očekuje vas i koncert u katedrali s početkom u 20:00 sati. U četvrtak, 12. studenog otvorit će se novi vatrogasni dom u 15:00 sati, a u 20:00 sati očekuje vas predstava Stilske vježbe u Kneževom dvoru (istok).
Svi ste dobro došli na obilježavanju proslave dana grada Trogira i blagdana sv. Ivana Trogirskoga.

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: Muzej grada Trogira
D. Šabić, mag. nov.