Apolitični

Tjedan molitve za duhovna zvanja

Tjedan molitve za duhovna zvanja

Ured za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije organizira Tjedan molitve za duhovna zvanja od 8. do 14. svibnja. Bdijenje za duhovna zvanja održat će se u crkvi sv. Frane na Obali u Splitu u četvrtak, 11. svibnja s početkom u 20.30 sati. U subotu, 13. svibnja ujutro od 8.30 do 12.30 sati bit će Dani otvorenih vrata Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Predstavljanje knjige Ivice Žižića „Slava križa – Simboli i slike vjere u ranokršćanskoj kulturi“

Predstavljanje knjige „Slava križa – Simboli i slike vjere u ranokršćanskoj kulturi“ u izdanju Kršćanske sadašnjosti, autora dr. Ivice Žižića, održat će se u četvrtak, 11. svibnja u 20 sati u koru splitske katedrale. Knjigu će predstaviti prof. dr. Dino Milinović i mr. sc. Mario Popović, a program će moderirati prof. Anton Šuljić. U glazbenom dijelu nastupit će Komorni zbor splitskih bogoslova pod vodstvom mag. mus. Ivana Urlića.

Proslava 50. obljetnice postojanja župe Gospe Fatimske na Škrapama

Splitska župa Prečistoga Srca Marijina – Gospe Fatimske na Škrapama slavi 50. obljetnicu postojanja u subotu, 13. svibnja svečanim misnim slavlje u 19 sati koje predvodi don Hrvoje Dragun.

Međunarodni dan obitelji

Ured za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije i Bračno i obiteljsko savjetovalište (BiOS) u Godini očinstva a ususret Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu 2018.godine priređuju obilježavanje Međunarodnog dana obitelji susretom i tribinom na temu „Kvalitetnim očinstvom do sretne obitelji“ u ponedjeljak, 15. svibnja u 19 sati u prostorijama Bračnog i obiteljskog savjetovališta. Sudjeluju: Udruga Obiteljsko obogaćivanje, Fertility Care i „40 dana za život“.