Apolitični

Tjedan cjeloživotnog učenja u kraljevskom Kninu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I pri kraju studentske obrazovne godine vrlo je aktivno i živahno Pučko otvoreno učilište Knin, koje uz potporu Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, u ovom kraljevskom gradu već nekoliko godina na zanimljiv način obilježava „Tjedan cjeloživotnog učenja“.

Ovaj tjedan okarakteriziran je aktivnostima ustanova koje se bave obrazovanjem odraslih, kao što su svakodnevne prezentacije obrazovnih programa, informativno-edukativni štand na Trgu Ante Starčevića i mnoge druge. Nadalje, tu su i dvije manifestacije koje dijelom izlaze iz uobičajenih okvira – književna večer uz nastup kninskih pjesnika, kao i izložba slika domaćih slikara, i sajam sira kojeg podupiru Udruge malih sirara Šibensko-kninske županije „Mišinac“.

Ovakav raznovrstan obrazovno-sajamski program privlači veći broj gostiju, pa i turista koji svojim fotoaparatima bilježe zanimljive crtice, a oni koji se bave proizvodnjom sira dobrodošli su na Učilište koje zahvaljujući projektu MOTO, mogu ostvariti proizvodnu suradnju s ovom obrazovnom ustanovom, pa i dogovoriti otkup mlijeka i sira s odgovarajućim specijaliziranim ustanovama.

Tjedan cjeloživotnog učenja potrajat će do 3. srpnja pa vam predlažemo da posjetite kraljevski grad Knin.

Više u kategoriji: obrazovanje

Foto: tz-knin.hr

D. Šabić, mag. nov.