Apolitični

Tisuće liječnika u svijetu ne priznaju pandemiju, a u nas je sve po starome. Zabranit će alkohol, glasnu glazbu, majice kratkih rukava i bermude…

Pretili, živahni starčić Donald Trump, na primjer, začas se oporavio, iako su prva dana pisali da će umrijeti i razrađivali scenarije u slučaju da ode na onaj svijet. Ili je visokorizični Trump tvrd orah, ili je COVID-19 luk i voda, u što mnogi već osnovano sumnjaju.

PETICIJA IZ BELGIJE

Tko se u Belgiji pobunio? Belgijski liječnici okupljeni u zajedničkoj peticiji svjetskim su medijima poslali otvoreno pismo u kojem upozoravaju na cijeli niz krajnje dvojbenih poteza u pandemiji, infodemiji, plandemiji, sindemiji, kako god nazvali ovo čudnovato stanje. Peticiju je, među ostalima, objavio i Guardian, inače omiljeni izvor naših vanjskopolitičkih komentatora.

I što kažu doktori? Uglavnom dovode u pitanje kompletnu konstrukciju, poput statistike umrlih, “lockdowna”, drugog vala, koristi od nošenja maski. Upozoravaju na štete po planetarno duševno stanje.

Socijalna izolacija i ekonomska šteta doveli su do povećanja depresije, anksioznosti, samoubojstava, nasilja u obitelji i zlostavljanja djece.

Nisu oni jedini. U Njemačkoj, Španjolskoj, SAD-u tisuće liječnika ne priznaju pandemiju, traže ukidanje “lockdowna” i vraćanje na staro normalno. Pokret je sve jači i jači, pogotovo otkad su ih počeli hapsiti zbog javno iznesenih stavova. Kome vjerovati? Ako dvije-tri tisuće stručnjaka nešto govori…

HRVATSKI MODEL

U nas je sve po starome. Zabranit će alkohol, glasnu glazbu, make-up, majice kratkih rukava i bermude, uvesti obveznu masku za vrijeme noćnog odmora. Hrvatski model, veli dr. Alemka Markotić. U njihove i Božje ruke.

Dubrovnik je ove godine zaradio oko 30 posto od normalnog iz posljednjih sezona. Proračun je srezan za 30 milijuna kuna, Grad se mora zadužiti. Dobrohotni bankari ponudili su fenomenalne uvjete, fala im. Ako se nastavi i sljedeće godine, što nije daleko od pameti, eto nas u bankarskom imovinskom portfelju. Svih zajedno…

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay