Apolitični

TikTok ima novo rješenje za oglašavanje: tvrtkama trendi sadržaj, kreatorima dio prihoda

U okviru novog programa TikTok Pulse, tvrtke mogu postaviti svoje oglase uz korisnički sadržaj u određenim kategorijama, uključujući zdravlje, modu, kuhanje, igre i druge – a kreatori će dobiti dio prihoda od oglasa

TikTok je najavio program dijeljenja prihoda od oglasa s najistaknutijim kreatorima platformi društvenih mreža, približavajući se tako modelu koji već koriste njegovi konkurenti.

Aplikacija formata kratkih videozapisa postala je iznimno popularna posljednjih godina s više od milijardu aktivnih korisnika diljem svijeta, ali je kritizirana jer kreatorima ne pruža način da učinkovito unovče sadržaj. U okviru novog programa TikTok Pulse, tvrtke mogu postaviti svoje oglase uz korisnički sadržaj u određenim kategorijama, uključujući zdravlje, modu, kuhanje, igre i druge – a kreatori će dobiti dio.

“Počet ćemo istraživati naš prvi program dijeljenja prihoda od oglašavanja s kreatorima, javnim osobama i medijskim izdavačima”, stoji u priopćenju tvrtke, podružnice kineske tehnološke tvrtke ByteDance. 

Druge velike društvene mreže koje se fokusiraju na videozapise, kao što su YouTube, Instagram i Snapchat, već su implementirale ovakve sustave dijeljenja prihoda. Za sada nije poznato kada će ova opcija biti prisutna i na hrvatskom tržištu.

Cijeli članak možete pročitati na: native.tportal.hr

Foto: Pixabay