Apolitični

TikTok ga je uhvatio na spavanju: Kako će se carstvo Marka Zuckerberga othrvati konkurenciji

Povrh ‘pojačane borbe za korisničko slobodno vrijeme’, Meta svoje neadekvatne performanse pripisuje i ‘promjeni angažmana u njihovim aplikacijama’

Nakon pada tržišne vrijednosti uslijed povećanog interesa za TikTok, Facebookov vlasnik Meta nalazi se pred velikim izazovom, a to je oporavak od 20-postotnog pada vrijednosti dionica samo nekoliko sati nakon službene objave o manjem broju korisnika, piše Financial Times.

Ako se ne oporave, dan u kojem su pale dionice Facebooka postat će najgorom financijskom havarijom koja je zadesila kompaniju još od 2012. ‘Ljudi na izboru imaju hrpu načina na koje mogu potrošiti slobodno vrijeme, a aplikacije kao što su TikTok rastu jako brzo’, komentirao je Mark Zuckerberg.

Svijet digitalnih platformi se mijenja

Facebookov problem u svijetu novih regulacija nije izoliran. Netflixove dionice skliznule su skoro najviše u posljednjih deset godina nakon što kompanija nije ispunila očekivanja investitora dok je PayPal poslije neuspjeha pri dosezanju targeta izgubio 25 posto na vrijednosti – čak 51 milijardu dolara.

Spotify je također dao ne baš tako ružičastu prognozu za priljev novih korisnika tijekom prvog kvartala, pa su im dionice kliznule čak 23 posto i to svega nekoliko sati nakon objave. 

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay