Apolitični

Tijekom Europskog prvenstva u rukometu promicati će se zdrav stil života i pozitivna kultura navijanja

Cilj preventivnih aktivnosti policije je promicati kulturu nenasilja među navijačima te poticati kulturu dijaloga, tolerancije i nediskriminacije.

Tijekom održavanja Europskog prvenstva u rukometu 2018. u Hrvatskoj, od 12. do 28. siječnja u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport pripremilo je niz događanja za promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, te pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik diskriminacije i poziva na ‘fair play’ igru i korektno navijanje, izvijestila je zagrebačka policija.

U „fan zoni“ na zagrebačkom Trgu bana Jelačića pripremljen je kutak za navijače, objavila je u subotu Policijska uprava zagrebačka na svojim internetskim stranicama.

U njemu će se, uz ostalo, održavati sljedeće aktivnosti – promocija zdravih stilova života i uključivanje u sportske aktivnosti „Be active“, susret s navijačima „Budi pravi navijač!!! Navijaj/Toleriraj/Ne diskriminiraj“, susret sa sportašima, blic tribine i intervjui.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.rtl.hr

Foto: Shutterstock