Apolitični

Tiffany najavio NFT kolekciju namijenjenu onima dubljeg džepa

U prodaji će se pojaviti samo 250 NFT-a, a cijena jednog iznosit će 30 ethera, odnosno oko 50 tisuća dolara.

Prije početka krize i velikog pada vrijednosti kriptovaluta, gotovo svakodnevno smo mogli čitati o raznim novim NFT projektima. Fotografije, animacije, tvitovi i drugi digitalni sadržaj poput virtualnih kuća i brodova prodavali su se za velike količine novaca. Dok su neki to smatrali lošim ulaganjem koje nema nikakvu vrijednost, drugi su, slično kao i s kriptovalutama, ulagali novac u takve nezamjenjive tokene nadajući se da će ih moći prodati po puno većoj cijeni.

Ipak, kako je vrijednost kripta pala, tako se smanjio i broj NFT projekata jer su mnogi postali oprezniji oko svojih investicija.

Ipak, jedna kompanija koju kriza nije spriječila da krene u NFT vode jest – Tiffany & Co. Poznati luksuzni brend najavio je da će 5. kolovoza početi s prodajom vlastite kolekcije NFTiff. Bit će dostupno samo 250 takvih NFT-a, a nije teško zaključiti kako njihova cijena neće biti jeftina. Prodavat će se po cijeni od 30 ethera (oko 50 tisuća dolara) i bit će namijenjeni vlasnicima poznate NFT kolekcije CryptoPunks.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay