Apolitični

THE SMASHING PUMPKINS PREMIJERNO U HRVATSKOJ NA INMUSIC FESTIVALU

Jedan od najutjecajnijih alternativnih rock bendova, The Smashing Pumpkins, drugi su potvrđeni headliner INmusic festivala #16, uz već najavljene The National.

The Smashing Pumpkins jedan su od ključnih glazbenih sastava koji su obilježili zvuk grungea i devedesetih svojom jedinstvenom mješavinom psihodelije, heavy metal rifova, art rocka, shoegazea i sanjivog liricizma.

Bend su 1988. godine u Chicagu osnovali frontmen i gitarist Billy Corgan, gitarist James Iha, basistica D’arcy Wretzky i bubnjar Jimmy Chamberlin. Debitantskim albumom ‘Gish’ 1991. godine osvojili su glazbenu kritiku i uvrstili se u prvi red nadolazećeg grunge vala koji će u narednim godinama osvojiti svjetsku glazbenu scenu.

INmusic festival vraća se na jarunske otoke od 24. do 26. lipnja 2024. u svom šesnaestom izdanju kao najdugovječniji, najveći i najznačajniji hrvatski međunarodni glazbeni festival svjetske reputacije. Trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 89 EUR (+troškovi transakcije).

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Foto: Pixabay