Apolitični

The Blondes snimile magičan spot za nagrađeni singl „Paralelni svijet”

Na svom drugom nastupu na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, The Blondes su osvojile nagradu na Najbolju kantautorsku pjesmu. Žiri i publiku oduševile su izvedbom nagrađenog singla „Paralelni svijet”.

„U festival šibenske šansone smo se zaljubile još prošle godine kada smo nastupili na večeri internacionalne šansone zbog svog specifičnog ambijenta, iznimnih domaćina i vrlo kvalitetnih izvođača, a čini nam se da su se i oni zaljubili u nas jer smo pozvane da se prijavimo na natječaj ove godine. ”

The Blondes snimile magičan spot

„Nismo očekivale nikakvu nagradu. Glazba je ljubav i s ljubavlju stvaramo…Znači, samo smo se htjele predstaviti i pokazati da možemo i želimo stvarati kvalitetno i to s puno strasti… Same sebi smo visoko postavile ljestvicu i zato smo jako zadovoljne što smo osvojile nagradu jer se trud na kraju itekako isplatio bez obzira na to što je pjesma, odnosno mi, malo alternativnija za šibensku šansonu. Zahvalne smo struci što je prepoznala trud i dala nam itekako motiva za još kvalitetniji daljnji rad… i vjerujem, ne samo nama, nego i drugim kantautorima koji bi se prijavili na festival, a željni su stvarati dobru glazbu.” – izjavile su The Blondes nakon nastupa.
Ubrzo nakon nastupa u Šibeniku, glazbenice će predstaviti odličan novi video spot za koji su zaslužni Ira Tomić i John Kardum. Radnju spota osmislila je autorica pjesme Kristina Radovčić iz The Blondes, a za lokaciju su odabrale prekrasnu cestu u Dalmatinskoj zagori. Osim njih, u spotu se pojavljuju Antonia Vuletić i Dario Zvornik, plesači na svili, Alban, njihov prijatelj glumac, te prekrasan, crveni stari Opel Record koji im je posudio Bože iz Dicma, ponosan što će mu auto biti u spotu.


„Novi spot će vas, sigurne smo, ostaviti bez daha zahvaljujući našim redateljima Iri Tomić i Johnu Kardumu, mladim genijalcima svog zanata koje iznimno cijenimo kao umjetnike. Iako je fabula priče naša, oni su je na svoj specifičan način dodatno razradili, odabrali lokaciju i napravili pravi pravcati film od 4:07 min. Sve je snimano usred Dalmatinske zagore, pokraj sinjskog Obrovca na dugačkoj ravnoj cesti sličnoj američkoj Route 66, samo puno ljepšoj.


Nećemo vam odavati radnju filmića, ali ćemo vam samo šapnuti da imamo i goste, plesače na svili i zračnim trakama a to su Antonija Vuletić i Dario Zvornik koji su svoje akrobacije izvodili na 40 stupnjeva upravo na toj cesti i već standardno, našeg Albana, glumca koji nam se provlači kroz sve spotove do sada, a sigurno ćete ga moći prepoznati i u budućim.” – nadahnuto su ispričale detalje o nadolazećem video spotu.

Premijera uskoro!