Apolitični

Tesli u čast: električna vozila šibenskoj rivi

Na osnovi ispitivanja kvalitete i očuvanja prirode i okoliša sve više i više govori se u dobrom tonu o vozilima na električni pogon. Bilježimo tako i da je Šibenik nedavno bio domaćin jednom automobilističkom druženju koji se odvija u okviru projekta Nikola Tesla EV Relly Croatia 2016.

Tesli u čast: električna vozila na šibenskoj rivi, tom prigodom je u Krešimirov grad stiglo pedesetak električnih vozila – limuzina, vozila male i srednje klase te terenaca koji se napajaju na električni napon. Karavanu je obišao i gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima te vozačima relija poželjevši im dobrodošlicu u Šibenik.

Tesli u čast: električna vozila šibenskoj rivi

Reli se održava već treću godinu za redom, a karavana je krenula 1. lipnja iz Rovinja. Nakon Šibenika odabrana ekipa nastavila je put prema NP Krka, gdje je obišla prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, potom prema Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle gdje je 2014. g. puštena u rad punionica električnih vozila. Završna svečanost proglašenja pobjednika relija uz obilježavanje 160 godina od rođenja Nikole Tesle održala se protekle nedjelje (5. lipnja) na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. jako lijepo zvuči Tesli u čast, pa se prisjetimoNikola Tesla EV Relly Croatia je prvi reli isključivo električnih vozila u ovom dijelu Europe koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt.

Ruta obilazi najzanimljivije hrvatske turističke lokacije i prirodne ljepote, uz atraktivna mjesta i gradove, obuhvaća i posjet hrvatskim nacionalnim parkovima te ujedno predstavlja „zelenu električnu turističku magistralu”. Hrvatska izvrsnost i hrvatski proizvodi uz turističku ponudu i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta.
Sudionici relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja, domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici i turisti.
Izvor i foto: sibenik.hr, mok.hr