Apolitični

Tematska cesta „Neretva dolina života”…

Dubrovačko-neretvanska županija odnedavno ima još jednu atraktivnu novu tematsku turističku cestu „Neretva dolina života”. Staza je dio ruralne turističke ponude naše najjužnije županije, a obuhvaća 55 sudionika koji pokrivaju različite kategorije poput vina, izleta, ruralnog smještaja, vrhunskih ambijentalnih restorana, kušaonica, povijesne baštine, različitih događaja i manifestacija. Ovo je svakako jedna dodatna snaga i poticaj Neretvi koja ima izuzetno veliki potencijal i raznovrsnu turističku ponudu, a s tim se slažu i svi koji u njoj sudjeluju. Jedan dio je financiran europskim novcem preko županijske regionalne razvojne agencije, a to znači da naši ljudi imaju znanje, sposobnosti i mogućnost ponuditi projekte koje će Europa prepoznati.
Turisti koji već odavno posjećuju Neretvu i uživaju u njenim blagodatima od sada imaju i dodatne sadržaje koji su dio nove tematske staze „Neretva dolina života”. To će im biti sigurno biti dodatni impuls za ponovni dolazak, a sama županija će uprihoditi još više sredstava i tako tim potpomoći razvoj neretvanskog područja. Brošure, flajeri, pozivnice i drugi promotivni materijali već su na stolu turističkih agencija s dizajniranim zaštitnim znakom za cestu Neretve, a to je tradicionalna neretvanska lađa.
Prostor plodne doline, raznolikost životinjskog svijeta, Ornitološka zbirka Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, foto safari, pogled na ostatke antičkih rimskih vila rustika i još mnogo toga nalazi se u dolini Neretve. Podsjetimo, prva tematska staza u ovoj županiji je Pelješac koja promovira vinsko carstvo, a sada joj uz bok stoji i „Neretva dolina života”.
Više u kategoriji: turizam
Foto: opuzen.hr
D. Šabić, mag. nov.