Apolitični

Taylor Swift, pjevačica čije su karte za koncert išle do 250.000 kn: “Ovo me ljuti”

Pjevačica Taylor Swift rekla je u petak da joj je mučno gledati kako se obožavatelji muče osigurati si ulaznice za njezinu turneju u SAD-u putem platforme Ticketmaster, iz koje se ispričavaju pjevačici i fanovima, posebice onima s “užasnim iskustvom” u kupnji ulaznica uslijed “neviđene potražnje”.

“Ne treba spominjati da sam iznimno zaštitnički nastrojena prema svojim obožavateljima. Zaista mi je teško vjerovati vanjskom entitetu s takvim odnosima i mučno mi je samo gledati kako se takve greške događaju”, napisala je Swift na Instagramu u petak.

Swift je ocijenila i da je “doista nevjerojatno da je 2.4 milijuna ljudi kupilo ulaznice”, ali i da ju “stvarno ljuti što se mnogi od njih osjećaju kao da su prošli kroz nekoliko napada medvjeda da bi ih dobili”, poručivši i da “pokušava smisliti kako se ova situacija može poboljšati u budućnosti”.

Ticketmaster je pod istragom ministarstva pravosuđa

New York Times je oko toga u petak izvijestio da ministarstvo pravosuđa SAD-a istražuje je li Live Nation Entertainment, osnivač Ticketmastera, zlorabio svoju moć nad industrijom glazbe uživo, vrijednom više milijardi dolara. Objavili su i da se čini da je istraga opsežna i da je počela i prije ovotjedne neuspjele prodaje ulaznica za njezinu nadolazeću turneju, u proljeće 2023.

Kaos oko turneje Taylor Swift potaknuo je pozive američkoj vladi da rasformira tvrtku, a antimonopolski stručnjaci rekli su da bi taj argument mogao naći prijemčiviju publiku nego u prošlosti, iako bi uključivao dugotrajan proces. 

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay