Apolitični

Taste and Travel Zadar 2016.

Festival dobre hrane i piva „Taste and Travel” treću godinu za redom, točnije od 25. do 31. kolovoza, vraća se na zadarske ulice kako bi u ugodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi zabavili, educirali i nahranili sve prisutne goste.

Projekt „Taste and Travel”

Taste and travel projekt je zadarskih studenata koji za osnovni cilj ima promicanje lakše povezanosti mladih poduzetnika i prehrambene industrije.

Osim ukusne zdrave hrane, u sklopu festivala održat će se i craft beer festival, na kojem će posjetitelji moći kušati razne vrste hrvatskoga piva. Predstavljat će se proizvodi hrvatskoga sela i promovirati plasman njihovih proizvoda, a kao posebno iznenađenje biti će predstavljen 3D printer hrane pomoću kojeg bi se lakše kontrolirao odnos pojedene hrane i oboljenja u ljudskom organizmu.

Začetnici festivala i glavni odgovorni za promicanje pomoći malim proizvođačima, ali i za poticanje navike zdravog hranjenja su četiri zadarska studenta: Jakov Kolega, Karlo Vulina, Mate Damić i Rene Marcelina.

Dečki su podijelili svoje poduzetničke zamisli jedni s drugima i iz razumijevanja izašla je ideja o festivalu koji će ove godine ugostiti preko 30 izlagača, a očekuje se i posjećenost preko 40 000 gostiju.

Iako su dečki još uvijek studenti, već su se dokazali kao spretni inovatori, o čemu svjedoči i činjenica da je Karlo Vulin, nakon proizvodnje kavijara od čokolade, proglašen jednim od najcjenjenijih inovatora na području hrvatske prehrambene industrije.

U sklopu sajma Proizvoda hrvatskoga sela, festival je za cilj postavio promicanje snažnije proizvodnje malog hrvatskog proizvođača te bolji plasman proizvoda na širem tržištu.

Craft beer festival, osim što okuplja zaljubljenike u pivo, za ideju je postavio promicanje proizvodnje domaćeg i zanatskog, a sve prisutne na festivalu u večernjim satima zabavljat će sinjska grupa M.O.R.T. i Kawasaki 3p.

Hrvatska udruga mladih i Klub zadarskih studenata sjedinjeni u projektu Taste and Travel svojim poduzetničkim duhom i strašću u prehrambenoj industriji zaslužni su za promicanje kulture zdravog hranjenja u Hrvatskoj, poticanju malog proizvođača te njegovanju odnosa prema domaćem proizvodu, zbog čega su hvale vrijedan projekt.

Svakako posjetite Zadar u sljedećih nekoliko dana i postanite dio Taste and Travel manifestacije uz dobru hranu, piće i odličnu produktivnu atmosferu.