Apolitični

Talijanskim filmom ‘Skrivena boja stvari’ otvoren 11. FMFS

Talijanskim filmom Silvija Soldinija ‘Skrivena boja stvari’ u četvrtak navečer je u ljetnom kinu Bačvice otvoren 11. Festival mediteranskog filma Split (FMFS).

Film je prikazan pod pokroviteljstvom Talijanskog instituta za kulturu, u natjecateljskom je programu i usredotočen je na Italiju.

Direktor FMFS- a Alen Munitić je prilikom otvaranja festivala otkrio kako su karte za ljetno kino Bačvice bile prodane već jutros, a odlično se prodaju karte i za drugi dan festivala.

‘Uspjeli smo u 48 sati napraviti posao koji inače radimo osam dana u ovom prostoru. Večeras počinjemo s kratkim filmom ‘Biciklisti’, Veljka Popovića, to je film koji je nastao prema motivima Vaska Lipovca, a sve se nastavlja talijanskim filmom ‘Skrivena boja stvari”, kazao je Munitić.

Na otvaranju je bila i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović koja je tom prilikom rekla da joj je zadovoljstvo što su u ljetnom kinu Bačvice grada Splita i što se otvara s festivalom koji nosi ime i po gradu Splitu.

‘Ovo je doista jedna važna manifestacija koja se u proteklih deset godina dokazala’, rekla je Hrgović.

U petak će se prikazati ‘Pas’ Francuza Samuela Benchetrita, kao i palestinsko-njemački film ‘Izvještaji o Sari i Saleemu’ Muayada Alayana. U subotu na repertoaru je njemačko-libanonsko-sirijski film Ziada Kalthouma ‘Okus Cementa’ i talijanski film Marca i Antonia Manettija ‘Ljubav i podzemlje’.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay