Apolitični

T. Mrduljaš: na splitskim Prokurativama uz provjerene, nastupaju i mlade zvijezde iz TV šou emisija

U prvom vikendu srpnja održat će se 56. Festival zabavne glazbe Split 2016. koji će i ove godine okupiti ponajbolja imena hrvatske glazbene scene. Prostor je otvoren i mladim glazbenicima koji su pokazali umješnost i kvalitetu  u nekim TV show emisijama.

Ove godine, rekao bih, pjevački se redizajnirao splitski festival na Prokurativama. Naime, kako tvrdi direktor i organizator Tomislav Mrduljaš, uz znana estradna imena i klape, prostor su dali mlađim snagama koje stasaju kroz provjerene TV emisije poput „The Voice” i „X-Factor”, tako da ćemo već u srpnju imati i neke nove festivalske zvijezde koje će svu svoju pjevačku i scensku raskoš imati priliku pokazati na splitskoj ljetnoj pozornici. 56. Festival zabavne glazbe Split, održat će se 7., 8. i 9. srpnja na Prokurativama, dok će uvertiru u trodnevnu manifestaciju, najavljuje Tomislav Mrduljaš, biti ekskluzivni koncert kojim će najveća glazbena imena naše scene otvoriti festival, no direktor FZG Split još ne želi otkivati adute jer su pregovori još u tijeku.


Druga, retrospektivna, festivalska večer je po uzoru na prošlogodišnju u čast opusa pjesnika Jakše Fiamenga, a potom i završnica u kojoj će biti izvedene 22 nove pjesme uz uvijek dobro pripremljeni i zanimljivi šou program.
Iz razgovora s Tomom Mrduljašom saznajemo kako će uz ponajbolje mlade vokale u Hrvatskoj na Prokurativama „glas proliti ” i Tomislav Bralić i klapa „Intrade”, te uvijek zanimljivi Mladen Grdović, zatim izvrsni autor brojnih uspješnica Hari Rončević, povratnik na festival Đani Maršan, a prvi put će nastupiti i „Madre Badessa” Tončija Huljića. Vikend u vrućem srpnju neće propustiti ni Jole, Igor Brešan, Damir Kedžo, Dean Dvornik i Martine Thomas s klapom „More”, Neda Parmać, klape „Rišpet” i „Cambi” iz Splita, te „Kaše” iz Dubrovnika karakteristične po svom trubadurskom izričaju.
A što nam je još splitski skladatelj, producent, glazbenik i organizator festivala Tomislav Mrduljaš rekao, pogledajte u prilogu.


Video: Teo Peričić