Apolitični

U Sydneyju otvorena izložba fotografija s motivima Splita

U srijedu je u Australiji u Sydneyu otvorena velika izložba fotografija s motivima grada Splita.

Izložba, čiji je autor poznati splitski fotograf Boris Kragić, postavljena je u Concord Library grada Canada Bay, koji je smješten u unutarnjem, zapadnom predgrađu Sydneyja.
Izložbu je otvorio generalni konzul Republike Hrvatske u Australiji, Hrvoje Petrušić.

U Sydneyju otvorena izložba fotografija s motivima Splita

Riječ je o 74 kolor fotografije formata 95-100 x 100-140 cm na kojima su prikazane vizure grada s kopna, iz zraka i mora pa su tako, uz najčešće prikaze splitske Rive, Marjana, tu i fotografije vezane uz svakodnevicu, proslavu svetog Duje, Dioklecijanovu palaču, nove gradske četvrti Splita, umjetničke instalacije, sportske manifestacije, Split pod snijegom itd.

Izložba je otvorena u sklopu višetjednog obilježavanja 120. godišnjice ranog, odnosno predškolskog obrazovanja u Australiji, u okviru čega će se u Concord Library održati cijeli niz izložbi i drugih manifestacija.

Izložba će biti otvorena do 20. studenog ove godine, a konzul Petrušić je izrazio zadovoljstvo velikim zanimanjem koje je izazvala, što će zasigurno pridonijeti daljnjoj promociji Splita u svijetu i njegovom brendiranju kao važne turističke destinacije.