Apolitični

Svjetsko udičarenje u Supetru

Supetar je doista mjesto za idealan odmor, u to su se mnogi i uvjerili, a u prvim danima listopada njegovu draž, privlačnost i ljepotu upoznat će svi oni koji se bave udičarenjem i koji su izborili pravo sudjelovanja na svjetskoj smotri ovog športa ili hobija. Naime, ovaj brački dio otoka je ove godine domaćin Svjetskog prvenstva u udičarenju s broda (U-21). Natjecanje je odlično organizirano te se na športskom druženju očekuje sudjelovanje 6 – 8 reprezentacija i 100 sudionika koji će uz dobro vrijeme i malo sreće od 3. – 11.10. u akvatoriju Supetra, pokazati vrijednost i zanimljivost udičarenja.
Osim natjecateljskog dijela, posjetitelje i sudionike očekuje i pregršt glazbenih i kulturnih događanja, mali sajam ribarske opreme, ali i velika fešta povodom 55. rođendana Kluba za športski ribolov „Arbun” iz Supetra – organizatora svjetskog prvenstva i jednog od najstarijih športskih kolektiva na otoku Braču.
Ovo svjetsko prvenstvo je najveći športski događaj kojemu će Supetar biti domaćin, još od davne 1979. g. kada su u Supetru održana natjecanja u streličarstvu u sklopu Mediteranskih igara održanih u Splitu. Neka vam dio listopada bude u znaku odlaska prema Supetru.
Više u kategoriji: Šport; Hobi
Foto: dalmatia.hr
D. Šabić, mag. nov.