Apolitični

Svjetsko prvenstvo u nogometu u Katru će u voznom parku imati ekološka HEV i BEV vozila Hyundai

Hyundai Motor Company, službeni sponzor FIFA Svjetskog kupa 2022., je najavio da će pomoći najvećem svjetskom nogometnom turniru da postigne svoj cilj neutralnog ugljika osiguravanjem ekološki prihvatljivih vozila za 50 posto putničkog prijevoza događaja. Ovo je prvi put u povijesti natjecanja da u voznom parku ovog natjecanja postoje ekološka vozila.

Sve u svemu, Hyundai Motor će osigurati 616 vozila za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. Od te flote bit će 446 osobnih vozila, s nešto više od polovice (226 jedinica) hibridnih električnih (HEV) i baterijskih električnih (BEV) modela. Hyundai će također osigurati 10 električnih autobusa Elec City za korištenje tijekom događaja koji se održava u Kataru od 20. studenog do 18. prosinca.

Napunjen za Svjetsko prvenstvo bez emisija ugljika

Hyundai priprema namjensku organizaciju i sustav podrške za stabilne operacije električnih vozila. Osigurat će Hyundai Ioniq 5, Sonatu HEV, Tucson HEV i Konu HEV kao i Genesis G80 EV i GV70 EV za prijevoz FIFA-inih VIP osoba i osoblja, te Elec City autobuse za prijevoz članova medija.

Osim toga, tvrtka će pružati usluge punjenja uz cestu za ispražnjena BEV-a koristeći inovativnu funkciju Vehicle-to-Load (V2L) na dva Ioniq 5 BEV-a. FIFA će osigurati 100 kW-150 kW EV punjače na parkiralištima događaja koja se nalaze u Dohi, u Kataru, kako bi se osigurao kontinuirani rad BEV-ova.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Promo fotografije / Autor: Hyundai