Apolitični

Svjetsko prvenstvo jedrilica katamarana

Međunarodna Topcat Class udruga (ITCA) zajedno s Yacht Clubom Biograd domaćin je Topcat K1 Svjetskog prvenstva i TOPCAT K2 / K3 međunarodnog prvenstva u Biogradu, u Hrvatskoj od 27. 08 – 02. 09. 2016. Top cat regatta je službena World Sailing / ISAF priznata kategorija na kojoj će se natjecati 124 jedriličara na više od 70 plovila. Publiku privlači Svjetsko prvenstvo jedrilica katamarana.

Svjetsko prvenstvo – jedrilica katamarana…

Podsjetimo ukratko da se Topcat K1 katamaran smatra najbržim sportskim katamaranom bez kolumbe, tako da će utrke biti brze i žestoke. Prethodno Svjetsko prvenstvo održalo se na jezeru Neusiedl u Austriji 2014. godine, a Jadran je novi izazov za većinu natjecatelja. Natjecanje će se održavati tijekom 5 dana počevši ovog ponedjeljka, 29. kolovoza, sa završetkom u petak 2. rujna, a jedrit će se u području južno od Biograda. Ceremonija otvaranja i zatvaranje bit će održana na otvorenom bazenu u vlasništvu Ilirije d.d., a sredinom tjedna beach party će se održati u kampu Soline, što će pridonijeti posebnoj atmosferi za ovaj događaj.
TOPCAT K1 WORLD CHAMPIONSHIP & K2/K3


Yacht Club Biograd je domaćin ovog događaja, a ovo je prvo World Sailing/ ISAF svjetsko prvenstvo koje je klub ugostio. Biograd je ponosan domaćin najvećeg svjetskog međunarodnog kalendara regata s više od 40 utrka ugošćenih za međunarodne organizatore regata. Klub je preuzeo ulogu glavnog promotora utrka katamarana u Hrvatskoj. Katamarani su postali dominantna sila u svijetu sportskog jedrenja kao što se i vidi kroz njihovo sudjelovanje na America’s Cup-u i World Match Race Tour-u. Još jedna sjajna prilika za promociju Biograda, Dalmacije i Lijepe Naše.