Apolitični

Svjetski jazz orkestar Luisa Bonille u šibenskoj tvrđavi Barone

U kolovoz Tvrđava Barone ulazi u velikom stilu! Pozornicu tvrđave ispunit će mladi glazbenici iz cijelog svijeta okupljeni u JM Jazz World Orchestra, odnosno Svjetski jazz orkestar mladih koji na tvrđavu stiže u četvrtak, 1. kolovoza, kada će publiku častiti vrhunskim muziciranjem pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera Luisa Bonille.

Orkestar je projekt je Međunarodne glazbene mladeži (Jeunesses Musicales International), najveće neprofitne organizacije posvećene mladim glazbenicima, i djeluje već šest godina. Da bi postali dio orkestra, mladi glazbenici iz svih krajeva svijeta, između osamnaest i dvadeset i šest godina, moraju proći zahtjevne audicije i biti bolji od talentirane konkurencije. U ovogodišnjem sastavu čak su se dvije mlade hrvatske snage našle među 21 vrhunskim glazbenikom.

Osim što se iz godine u godinu mijenja se sastav orkestra, mijenja se i njegovo umjetničko vodstvo. Ove godine čast je pripala Louisu Bonilli, virtuozu na trombonu koji posljednje dvije godine nastupa na turnejama s Philom Collinsom.

Cijeli članak možete pročitati na: sibenik.in

Foto: Pixabay