Apolitični

Svjetski dan voda na sinjski način

Ovog utorka, 22. ožujka obilježava se Svjetski dan voda. Na području Sinja ovaj dan obilježit će OŠ Fra Pavla Vučkovića.
Prema riječima koordinatora eko-akcija u ovoj školi, učitelja Filipa Ratkovića, ovogodišnji Svjetski dan voda namjeravali su obilježiti akcijom uređenja izvorišta Gorućice, no zbog loših vremenskih prilika umjesto toga održat će zanimljivu radionicu u prostorijama škole.
– Tijekom jutra od 9 sati u našoj školi ćemo održavati radionicu na temu vode. Povezat ćemo te sadržaje s onim što je zanimljivo za naš kraj. Tako ćemo imati jednu malo školu ribolova, prezentaciju ribolovnih alata, a prije toga ćemo imati jednu priču o ribama, zaštiti flore i faune rijeke Cetine i svega onoga što nas okružuje u našem prostoru.
Na ovu radionicu Ratković je pozvao sve učenike OŠ Fra Pavla Vučkovića, ali i druge zainteresirane građane.
– Može doći tko god želi. Svakako će biti puno djece, a ni odrasli nisu na odmet. Tematika će biti zanimljiva, imamo niz novih podataka do kojih smo došli. Stariji sugrađani koji vole ribolov imat će priliku čuti podatke o našim vodama, endemima… Bit će tu dva-tri izlagača, tako da će biti zanimljivo za svakoga. – naglasio je Filip Ratković, te pozvao zainteresirane da im se pridruže.

Više u kategoriji: Obrazovanje; Život
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.