Apolitični

Svjetski beauty trikovi: Otkrijte tajnu Brazilki protiv celulita ili Kineskinja za sjajnu kožu i kosu

Brazilske su ljepotice poznate po prekrasnim tijelima bez celulita te svilenkasto glatkoj i zategnutoj koži. Njihova je tajna ‘zakopana’ u pijesku. Kokosovo ulje potiče rast kose pa ga Indijke rabe kao regenerator

U ricinusovu ulju skriva se tajna glamuroznih, dugih trepavica koju Talijanke primjenjuju već godinama. Put do zavodljivih trepavica je jednostavan. Svaku večer prije spavanja trepavice namažite ricinusovim uljem te ćete biti ugodno iznenađeni efektom ovoga jeftinog i jednostavnoga kozmetičkog recepta.

Tajna za njegovanu kožu iz Grčke

Grčka maska od jogurta hidratizira, smiruje i njeguje kožu. Jogurt možete pomiješati i s malo meda i maslinova ulja. No iako su tajni recepti za ljepotu diljem svijeta nježni i učinkoviti, pripravke je najbolje iskušati na malom dijelu kože.

Meka koža bez obzira na zimu

Da biste pomogli koži da lakše prebrodi zimu te ostane meka i blistava, po uzoru na Francuskinje i Poljakinje, nanesite na lice masku od toplog meda. Isto vrijedi i za usne. Ostavite masku da djeluje pola sata te je operite. Koža će biti nježna poput satena. 

Bujna kosa poput Indijki

Kokosovo ulje potiče rast kose pa ga Indijke rabe kao regenerator bez ispiranja. Zagrijano kokosovo ulje umasirajte u vlasište jedanput na tjedan i ostavite da djeluje preko noći. Kosa će biti gušća, sjajnija i bez ispucanih vrhova. 

Kako je moguće da Brazilke nemaju celulit

Brazilske su ljepotice poznate po prekrasnim tijelima bez celulita te svilenkastoj, glatkoj i zategnutoj koži. Njihova je tajna ‘zakopana’ u pijesku – Brazilke zapravo pijesak rabe kao prirodni piling koji ljušti mrtve stanice s kože zagrijavajući pritom kožu, što pomaže u efikasnijem sagorijevanju masnoća. 

Cijeli članak i ostale trikove možete pronaći na: 24sata.hr

Foto: Pixabay