Apolitični

Svjetionik Lanterna na Viru

U potrazi za ljetnim odmorom bez gradske vreve i buke zaputili smo se na otok zadarskog arhipelaga, Vir, i u neposrednoj blizini centra otoka naišli smo na pravu oazu mira i prirodnih ljepota, Villu Lanterna (Svjetionik Lanterna).
Beskrajno plavo more, tišina prekinuta laganim valovima i pokojim zvukom cvrčka te poseban ambijent opuštanja i odmora možete doživjeti na Viru u kući za odmor „Kuća starog kapetana” bivšeg svjetionika Lanterna.
Samo par kilometara udaljeno od centra Vira, na osami borove šume i predivne plaže kojoj se može pristupiti manjim brodom ili gliserom, nalazi se spomenik nulte kategorije, svjetionik Lanterna poznat i pod nazivom „Kuća staroga kapetana”. Izgrađen davne 1881. godine, a preuređen prije četiri godine, spomenik Lanterna privlači neodoljivom smirenošću i ljepotom prirode. Osmerokatna kamena kula nije više u primarnoj funkciji svjetionika, ali Villa Lanterna slovi za jedini svjetionik u Hrvatskoj s pet zvjezdica.

Svjetionik Lanterna


Kuća za odmor može primiti osam ljudi, a 180 metara kvadratnih raspoređeno je na dva kata. Četiri spavaće sobe, kuhinja, blagovaonica i kupaonice opskrbljene su svim potrebnim aparatima i pomagalima koji bi vam odmor na Viru učinili opuštenijim. Najzanimljivija prostorija u kući je dnevni boravak s velikim LCD televizorom i pristupom internetu u kojem će vam zajednička druženja proći u smirujućoj i ugodnoj atmosferi.


Unutrašnji interijer kuće spoj je modernog i tradicionalnog mediteranskog štiha, što kući daje posebnu obiteljsku toplinu. Prostor oko kuće ispunjen je velikim dvorištem koje nudi brojne pogodnosti poput wellnessa, saune, fitness sprava ili pak vrta s mediteranskim biljem. U vrtu možete i zaroštiljati, a na cjelodnevnom raspolaganju vam je i batler. Prostor oko dvorišta kuće okružen je visokim zidom, pa je gostima zagarantirana privatnost.
Jedini ovakav svjetionik u Hrvatskoj od same plaže je udaljen svega dvadesetak metara, a pristup moru pogodan je čak i za malu djecu.
Spoj osame, ljetnog ambijenta i opuštajuće atmosfere udaljene od gradske buke i obaveza čine se kao dobitna kombinacija godišnjeg odmora, pa ako još uvijek ne znate gdje biste si priuštili nezaboravan odmor, svratite do Vira i osjetite pravu ugodu i opuštanje.