Apolitični

SVJEDOČANSTVO TURISTA: ‘Ucjenjuju nas, a reći ću vam i koliko uzmu za vožnju kombijem do Skywalka…‘

Prometne gužve ispred ulaza u Park prirode Biokovo i na Skywalk već su postale uobičajena slika prije otprilike dva do tri mjeseca. Svakih sat vremena, djelatnici PP-a Biokovo puštaju 25 automobila, ali vozila agencija ne trebaju čekati, već izravno ulaze u park, te svaka od njih formira svoju cijenu, pa se one tako kreću od 130 do čak 315 kuna po osobi, u što je uključena ulaznica od 60 kuna.

Upravo zbog velikih gužvi pred rampom na ulazu u PP Biokovo te zbog ogromnih iznosa karti za obilazak Skywalka koje naplaćuju pojedine agencije, redakciji Slobodne Dalmacije obratio se Zagrepčanin Albin Hotić, koji je ispričao kako nije uspio doći do Skywalka i kako su mu ponudili da do Nebeske šetnice može doći bez čekanja po cijeni od 315 kuna po osobi.

‘To sam smatrao reketom i pljačkom, koja sliči na najružnije epizode jugoslavenskog turizma, za koji sam mislio da ne postoji na jadranskoj obali u 21. stoljeću. Napominjem da je ulaz u Park prirode Biokovo i na Skywalk 60 kuna. I to smatram primjerenom cijenom. Međutim, 315 kuna za kombi-prijevoz na dionici Makarska – Biokovo – Makarska smatram prijevarom turista’, kazuje Hotić.

“Park prirode Biokovo je javna ustanova, zbog čega smatram nedopustivim da na takav način ucjenjuju i varaju turiste, tjerajući ih da čekaju četiri sata na suncu, na priručnom parkingu, ili da unajme agenciju koja, sasvim sam siguran, nema nikakav valjan ugovor s PP-om Biokovo koji bi na valjan način osiguravao prvenstvo pri ulazu. Radi se o rudimentarnoj rođačko-zemljačkoj korupciji koja baca ružno svjetlo na ovu inače uspješnu turističku atrakciju”, ističe Hotić, dodavši da je obišao sve prirodne i kulturne znamenitosti u Hrvatskoj, ali se, kako tvrdi, nigdje ne odvija takva pljačka.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay