Apolitični

Svijet J. K. Rowling nikada nije bio ljepši i zabavniji!

Najnovija igra, smještena u vrijeme nakon Harryja, Rona i Hermione, oborila je niz povijesnih rekorda unatoč pozivima na bojkot kontroverzne autorice

Na Playstation 5, PC i Xbox X/S stigao je Hogwarts Legacy, nova i do sada najraskošnija igra smještena u mnogima omiljen svijet Harryja Pottera, kojega je sredinom devedesetih osmislila J. K. Rowling. U sedam originalnih knjiga i njihovim filmskim adaptacijama pratili smo odrastanje mladog čarobnjaka Harryja i njegove družine, a njihov se svijet nastavio razvijati s nešto manje utjecaja same autorice, najprije filmskom franšizom “Fantastične zvijeri”, a sada i igrom “Hogwarts Legacy”, koja je i prije službenog početka prodaje oborila nekoliko velikih rekorda.

Igračima spremnima platiti nešto više od standardnih 60-70 eura, naime, “Hogwarts Legacy” bio je dostupan 72 sata prije. Zvuči kao bezvezan trik, ali samo platforma Steam u tom je ekskluzivnom periodu zabilježila oko pola milijuna korisnika koji su je istovremeno igrali, a broj gledatelja koji su ih pratili na streaming platformi Twitch samo je u prvom danu dosegnuo povijesni rekord od 1,27 milijuna gledanja odjednom.

Pri tome je dobra vijest da je “Hogwarts Legacy” zaista fenomenalno lijepa, zabavna i opuštajuća igra, koja će udariti nostalgičnu žicu svakog ljubitelja serijala. 

Primjerice, zavirite li malo pozornije u uličice i kućice sela Hogsmeade, nabasat ćete na začarani klavir koji sam svira, sjekiru koja cijepa drva, škare koje šišaju živicu… Tu je dakako i poznati dućan Olivanders u kojem na početku treba odabrati svoj čarobni štapić – izbor je velik, od nijansiranih vrsta drva najrazličitijih boja i savitljivosti, do odluke što u njega staviti: dlaku jednoroga, krljušt zmaja ili pero feniksa?

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Warner Bros