Apolitični

Svi na ljetni karneval u Makarskoj

Ne posustaje Makarska u ljetnoj ponudi događanja gostima i posjetiteljima koji uživaju odmarajući se u hotelskim apartmanima, privatnom smještaju guštajući u čistim plažama i bistrom moru. Ribarske večeri, promocije knjiga, izložbe slika, glazbeni koncerti i druge ljetne radosti, a u vikendu koji dolazi očekuje nas ljetni karneval podno Biokova, tradicionalna makarska fešta pod maskama kojoj se priključuju gotovo svi koji se u vrijeme ove veselice nađu u tom gradu. Osim turista koji rado zaplešu, ljetnom karnevalu priključuju se različite karnevalske skupine iz gradova diljem Lijepe Naše, ali i iz susjednih zemalja.

Makarsko ljeto prepoznatljivo je i po ljetnom karnevalu koji u svakom pogledu predstavlja jednu od većih atrakcija makarske zabavno-turističke ponude.
Oni koji nisu vidjeli kako se pod krinkama tijekom ljeta zabavljaju Makarani i njihovi gosti, propuštaju vrijednu veselicu koja posljednjih godina postaje internacionalna. Ljetni karneval okuplja staro i mlado, pjevače i plesače, raznovrsne grupne maškarane skupine koji tijekom karnevala prolaze rivom i središtem grada u „šašavoj“ povorci. Gosti rado stavljaju razne maske i pridružuju se povorci kraljeva, pirata, sirena i ostalih egzotičnih likova, nadajući se kako bi pri odabiru pojedinačnih i skupnih nagrada upravo njihova mogla biti najkvalitetnija i originalna.

Svakako vas pozivamo na makarsku subotnju feštu 1. kolovoza u gradu koje s visine nadgleda Biokovo pod maskama koja će vas bar malo oraspoložiti i učiniti drugačijim. I to je ponekad potrebno svima nama kako bi se dodatno zabavili.

Više u kategoriji: Turizam; Kultura

Foto: makarska-post.com

D. Šabić, mag. nov.