Apolitični

Sveučilište u Hong Kongu otvorit će prvi u svijetu kampus u metaverzumu

MetaHKUST bit će virtualni kampus za studente, na kojem će oni moći učiti i družiti se bez obzira na geografsku udaljenost

Sveučilište znanosti i tehnologije u Hong Kongu (HKUST) najavilo je da će svojim sljedećim projektom zakoračiti u novu eru digitalnog obrazovanja na daljinu. Osmislili su, naime, da će uz svoje prave kampuse u Hong Kongu i kineskom Guangzhou, ove jeseni otvoriti i treći, ali virtualni kampus u metaverzumu, nazvan MetaHKUST. Trebala bi to biti platforma, pogonjena tehnologijama proširene i virtualne stvarnosti, koja će spojiti sve njihove fizičke lokacije, studente i profesore, bez obzira na to gdje se oni nalazili.

MetaHKUST ove godine otvara svoja vrata tek s prvim korakom dugoročnog plana. U prvoj fazi instalirat će kamere, opremu, senzore i druge uređaje za vizualizaciju u učionice. Nakon toga će pozvati sve članove svoje zajednice da im se priključe u velikom projektu 3D skeniranja svih prostorija, kako bi one mogle biti preslikane u virtualnu stvarnost. Nakon stvaranja takvog virtualnog okruženja, profesori i studenti u njemu će moći stvarati svoje avatare, NFT-ove, tokene, virtualne predmete i sve što jedan metaverzum koji drži do sebe mora imati.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay