Apolitični

Svetkovina dalmatinske klapske pisme u Lisinskom

Festival dalmatinskih klapa Omiš po 31. put organizira tradicionalni svečani koncert pod nazivom „Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)” koji će se održati u petak, 6. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30. Koncert se od svog prvog izdanja održava pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba. U iznimno zanimljivom programu koncerta, zagrebačkoj će se publici i ove godine predstaviti jedanaest najuspješnijih klapa s ovogodišnjeg 49. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2015., i to:
Muške klape: VINČACE – Novi Vinodolski, ARTI – Lumbarda, MRIŽA – Split, ŠUFIT – Split, BUNARI – Vodice, KRUNIK – Kučine i ženske klape: ARMORIN – Zagreb, LUKA – Rijeka, ŠTORIJA – Kaštel Kambelovac, TERANKE – Pula kao i mješovita klapa KAMPANELI – Donja Kaštela.

Sam odabir klapa, kao i kvaliteta programa koncerta daju za pravo istaknuti kako će se u hramu hrvatske kulture, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održati prava svetkovina dalmatinske klapske pjesme. Direkcija festivala na čelu s ravnateljem profesorom Mijom Stanićem poziva ljubitelje klapske pjesme da ovog petka rezerviraju svoje mjesto u koncertnoj dvorani kako bi uživali u čarima i ljepoti klapskog pjevanja.
Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: fdk.hr
D. Šabić, mag. nov.